Lansarea cărții „Lupii trecutului. Sofia” de Natașa Alina Culea

Sâmbătă, 2 iulie 2016, câțiva domni și mai multe doamne și-au consacrat timpul liber pentru a fi prezenți la evenimentul dedicat lansării de carte a scriitoarei Natașa Alina Culea. Scriitoarea născută la 01.10.1980, la Tulcea, stabilită la Sofia, a publicat al treilea său roman „Lupii trecutului. Sofia” la Chișinău. Chiar dacă a urmat studiile la Management, cu toate că își dorise să studieze inițial Jurnalismul, se pare că literele au mai multă importanță în viața ei, decât cifrele.

Primele sale romane „Natașa, bărbații și psihanalistul”și „Marat” au fost devorate filă cu filă nu doar de cititorii din România, dar și de cititorii din Basarabia. Al doilea roman al său, „Marat”, fiind lansat la Ungheni. Scriitoarea plănuiește să-și traducă romanele în engleză, pentru a putea fi descoperite de cititorii din celelalte țări ale Europei și nu numai. Natașa Alina Culea ne-a dezvăluit că în viitorul apropiat va lucra la realizarea altor două romane, unul dintre ele va fi intitulat „Nica”.

Urmăream de mult timp acest eveniment pe facebook, am devenit chiar și o fană a scriitoarei pe blogul său personal. M-au fascinat articolele sale și sinceritatea prin care și-a exprimat părerea vizavi de mai multe subiecte. Probabil că nu eram să fiu atât de decisă să vin dacă nu descopeream unul dintre interviurile ei pentru Intervio sau dacă nu eram să fiu invitată de către una dintre organizatoarele evenimentului, fondatoarea Clubului cititoarelor moderne, Victoria Anna! După ce am lecturat interviul mi-am zis: „Lansarea aceasta de carte nu pot să o ratez!” Scriitoarea e foarte libertină și promovează ideea singurătății în schimbul unei relații nefericite. De ce să fii cu cineva de ochii lumii, dacă mori în interior, când tu poți să fii singură și să-ți trăiești viața fără suferințe inutile?

Această prezentare necesită JavaScript.

Evenimentul a fost ghidat de prezentatoarea Tatiana Slivca, care i-a pus câteva întrebări care ne-au făcut să descoperim nu doar opera scriitoarei, dar și puține detalii despre viața sa personală. Apoi au urmat întrebările adresate de cititorii dornici de a afla cele mai ascunse secrete ale Natașei Alina Culea.

Scriitoarea ne-a cucerit inimile nu doar prin romanele sale, dar și prin modalitatea sa de a se exprima. În timp ce noi savuram cu sufletul la gură discursul scriitoarei, în spatele nostru niște copii încercau să ne încânte auzul cu tropăitul lor. Era imposibil să nu le apreciem entuziasmul și energia de care dădeau dovadă.

La începutul evenimentului ne-am delectat ascultând câteva cântece folclorice din repertoriul Fata cu cobza, interpretate de Stela Botez. Gustul ne-a fost desfătat  cu vinul spumant de la Apriori Wine și cu dulciurile de la Rifero. Mirosul ni l-am alintat cu aroma ademenitoare a lavandei de la Lavanda de Moldova. Evenimentul a fost decorat de către Kolibry Design & Branding la  Garden Palace Events Restaurant. La sfârșit s-a organizat o tombolă care a premiat cititoarele și cititorii cu diverse cadouri sponsorizate de ceilalți parteneri.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto

Am apreciat ideile după care se ghidează în viață scriitoarea: „Noi nici nu știm cât de puternici suntem!” sau „Dacă noi ne dorim ceva din tot sufletul, întregul univers nu ne poate sta în cale!”. O altă idee pe care o descoperisem în lecturile mele într-un trecut nu prea îndepărtat, pe care o susține scriitoarea – evenimentele mai puțin plăcute care ni se întâmplă în copilărie ne pot marca pe parcursul vieții, dacă nu știm cum să depășim acest trecut. În noul său roman „Lupii trecutului. Sofia”, în care lupii sunt de fapt umbrele trecutului nostru, este vorba despre învingerea acestor umbre. Va reuși sau nu Sofia să le învingă, urmează să descoperim după ce vom lectura acest roman fabulos.

Mai sunt încă multe alte idei ale scriitoarei care mi-au captat și mi-au menținut atenția pe parcursul acestui eveniment. M-am convins și în realitate că scriitoarea este o persoană deosebită de la care ai ce învăța. De aceea în viitorul apropiat urmează să-i citesc romanul. Dacă doriți să procurați această carte, o puteți comanda de pe pagina oficială a Elibrăriei.Eu. Lectură frumoasă tuturor!

Această prezentare necesită JavaScript.

Cu drag,
Georgiana

3 gânduri despre „Lansarea cărții „Lupii trecutului. Sofia” de Natașa Alina Culea

  1. Pingback: Rapid Fire Book Tag | chezgeorgiana

Lasă un comentariu