Lansare de carte. „ În Zodia Puterii. Masonerie și Modernitate în Spațiul Românesc”. Alexandru Rufanda și Antoniu Martin

Mereu am admirat oamenii inteligenți, oamenii care știu cum să ne cucerească prin cuvintele pe care le utilizează, dar și prin vastele cunoștințe pe care le dețin.

În februarie, urmând cursurile școlii de bloggeri, am cunoscut o astfel de persoană, care m-a făcut să o admir pentru succesele obținute și pentru inteligența din spatele discursurilor sale.Este vorba despre un el, un el care nu se lăuda cu ceea ce cunoaște pentru a ne lăsa fără cuvinte, nu se laudă cu studiile sale, ci care pur și simplu ne explica și-și exprima părerea, fără a aștepta o aprobare din partea noastră. Hotărât, inteligent, dornic de a face o schimbare în societatea noastră și plin de inițiativă. Este vorba despre Alexandru Rufanda.

Alexandru Rufanda, la vârsta de 30 de ani, în colaborare cu istoricul arădean Antoniu Martin, va lansa în curând cartea „În Zodia Puterii. Masonerie și Modernitate în Spațiul Românesc”, editura Mirador. Totodată autorii cărții au decis să difuzeze un mic filmuleț bazat pe tematica acestei cărți.

Antoniu Martin, membru al mai multor societăți cu caracter esoteric și inițiatic, membru apartenent al unor organizații cavalerești internaționale, a susținut doctoratul în istorie având ca temă procesul colectivizării agriculturii în România. Istoricul se mândrește cu titlul de autor al mai multor cărți despre istoria comunismului românesc și internațional: ,,Amprente ale trecutului. Comunismul în Europa Est Centrală”; ,,Economie și Societate. Aspecte ale reformei agrare  în județul Arad”, și autor al unor cărți cu tematica inițiatică și despre istoria masoneriei în România: ,, Aspecte ale masoneriei arădene la sfârșitul secolului al 19-lea și începutul secolului XX ”; ,, Masonerie și Spiritualitate. Avatarurile istorice ale conceptului inițiatic”, scrisă în colaborare cu Mihai Motoarcă.

Autorii s-au cunoscut cu aproximativ doi ani în urmă. Alexandru Rufanda a fost cel care l-a ajutat pe Antoniu Martin să-și lanseze una dintre cărțile sale. Astfel au decis să colaboreze pentru a da naștere unei alte cărți, la care au lucrat timp de un an împreună, însă au cercetat separat fenomenul masoneriei timp de câțiva ani, adunând informații din arhive, ediții vechi, interviuri cu francmasoni.

Subiectul abordat de către autori este fenomenul iniţiatic românesc de la vest la est, punându-se accentul pe istoricul masoneriei basarabene, care a fost lăsat în umbră de apariția și cercetarea altor evenimente istorice considerate mult mai importante. Totodată în carte au fost cercetate societățile secrete rusești și influența lor politică asupra Basarabiei.

Cartea va fi lansată nu doar în Moldova, dar și în România. Două țări, separate de o graniță, dar unite prin intermediul unei cărți având scopul de a elucida o dată și pentru totdeauna misterele acestui fenomen, ținut în secret.

Este prima carte a lui Alexandru Rufanda, dar nu și ultima. Autorul lucrează la scrierea altei cărți despre fenomenul masonic în spațiul basarabean. Autorii speră să lanseze peste un timp alte cărți, însă acum ambii au alte lucrări pe care abia așteptăm să le publice într-un viitor apropiat.

Despre alte detalii referitoare la răspândirea cărții și despre o dată exactă a lansării, vă anunț într-un alt articol sau puteți urmări pagina de facebook .

Cu drag,
Georgiana

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s