Oameni mici printre oameni mari

silueteSuntem precum o minge în mâinile celor mari. Suntem aruncați dintr-o mână în alta, fără a le păsa că suntem și noi niște oameni ca ei. De cele mai multe ori suntem nevoiți să ne supunem. Fie că respectăm în totalitate ceea ce ne ordonă ei sau fie că mai trecem cu vederea peste anumite puncte, oricum rămânem a fi doar niște marionete.

Suntem în secolul XXI, secolul minunilor am putea să spunem, pentru că nu putem decât să rămânem cu gurile căscate, atunci când vedem ce vedem în jurul nostru. Sigur, e corect, vedem în jurul nostru, ceea ce vrem să vedem. În unele momente încerc să închid ochii pentru a nu observa cât de invidioasă poate fi o persoană sau cât de mult rău poate să facă cuiva. Poate de fapt oamenii îi pedepsesc pe ceilalți pentru necazurile lor, pentru că nu găsesc un alt țap ispășitor mai potrivit și se folosesc tot de specia lor.

Însă ceea ce mă deranjează cel mai mult la specia umană este faptul că uită de unde au venit, uită cine au fost, uită că au trecut și ei prin anumite situații, înainte de a purta coroana pe care au ajuns să o poarte.

Deseori mă întreb cum aș proceda eu dacă aș purta acea coroană? Oare aș fi la fel de rea? Oare oamenii mici la fel m-ar înjura precum o fac eu când cei „mari” își bat joc de mine sau poate ei m-ar iubi? Și atunci îmi dau seama, că orice nu ar face o persoană, pentru unii va fi rea și pentru alții bună. Sau ar mai fi o situație, acest bine nu poate fi oferit oricui și oricând.

Uneori poți să ai cele mai proaste clipe și să te bucurii când apare cineva mic în fața ta și-l „încânți” cu ofurile tale indirecte. Apoi te întrebi: „Oare această persoană merită o astfel de atitudine din partea ta?” După o scurtă meditație și închidere în sine, răspunzi: „Desigur că merită! Pur și simplu ea s-a aflat în momentul cel mai nepotrivit, la locul nepotrivit. „Trebuia” să distrugi moral pe cineva, pentru ca mai apoi tu să te simți bine.”

Îi înțeleg pe oamenii mari, când împărtășesc din starea lor proastă cu adulții mici, însă ceea ce nu înțeleg eu e: „Cum poți să o împărtășești cu niște inocenți copii? Cum poți să-ți bați joc de visurile lor? Cum poți să le zici că sunt niște incompetenți?”.

Da, e tristul adevăr… Aș vrea să-l pot evita cumva, însă sunt zile, în care nu poți nicidecum să-l eviți. Acelea sunt zilele în care soarele e plecat și el pe undeva…

Cu drag, 
G

8 gânduri despre „Oameni mici printre oameni mari

 1. Întotdeauna vom fi înconjurați de clase sociale mai bune, mai rele, mai jos sau mai sus… Cel mai bun exemplu este atunci când ești angajat nou într-o firmă.. Deși abia te cunosc, toţi tind să fie aroganți și te cataloghează drept începător, deși nu știu ce zac în tine. Cel mai drept ar fi să nu judecăm, indiferent de subiect și de doza de răutate de care avem parte.

  Apreciat de 1 persoană

  • Și deși, nu te cunosc chiar deloc, încearcă să-și exprime părerea despre tine. Că ești tăcut sau timid, că nu te implici în discuție, că nu știu ce, adică ok, dacă vor ca tu să vorbești non stop, ar trebui să ți-o zică de la început și dacă într-adevăr ai vorbi fără încetare, ar zice deja că vorbești prea mult. Deci ce ar trebui să înțelegi? Ce vor ei oare, în realitate ?
   Uneori însă fără să vrei judeci. Recunosc și eu o fac și după îmi pare rău, dar sunt însă și persoane, care nu regretă.

   Apreciat de 2 persoane

  • Da, sunt de acord cu această afirmație. Scopul meu nu a fost să instig pe cineva să facă rău. Pur și simplu specia umană alege să facă ce dorește ea, iar pentru unii a face rău e mult mai ok, decât a face bine. Ține doar de alegerile noastre.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s