Rătăcită în ploaie

Mergea pe drumul pustiit, ud de la atâta ploaie. Trecătorii fugeau, fugeau de ploaie. Numai ea mergea încet, nu se grăbea. Aștepta să simtă ploaia curgându-i șiroaie pe față, pe corp.

Și nu conta că plouă. Și ce dacă plouă? Ploaie nu a mai văzut? A mai văzut, dar nicio ploaie nu era așa cum era aceasta. Era o ploaie ce te îndemna spre reverie, o ploaie ce te atrăgea…

Și mașinile treceau claxonând pe lângă ea, nu o înțelegeau. O priveau și nu puteau să-și explice de ce o fată, poate să prefere să meargă alene prin ploaie, să prefere să fie udată de sus până jos, să prefere să se plimbe prin ploaie. De fapt nici ea nu putea să-și explice de ce nu se grăbea să plece acasă, doar nu avea umbrelă? De ce să stai în ploaie, pentru a o admira, dacă poți să stai în casă și să o admiri privind prin geam?

Și totuși ploaia nu o speria. Ploaia era un purificator al sufletului ei, era martora gândurilor și tainelor ei, era confidenta care-i era alături nu doar când în suflet îi strălucea soarele, dar și când sufletul îi era invadat de o vijelie nebună. O ajuta să-și limpezească gândurile și să devină mai matură, chiar și dacă doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Și dintr-odată nu mai conta nimic pentru ea, nici dacă plouă sau nu, nici dacă există lume prin jur, nici dacă e zi sau noapte, nici dacă merge sau zboară… Părea că timpul se oprise pentru câteva clipe în loc. Și părea că acel timp nu avea nici început și nici sfârșit, era un timp desăvârșit.

Și dintr-odată nu mai realiza ce se întâmplă cu ea, unde se află, ce face. Conta doar faptul că se îndreaptă spre o oarecare destinație, fie că era conștientă sau fie că nu, tot ce știa, era că trebuie să meargă doar înainte.

Era rătăcită prin ploaie și nici nu-i păsa. Ploaia o fascinase atât de mult, încât în acel moment dacă ar fi rămas singură pe lume, știa că ploaia era tot de ce avea nevoie.

Rătăcită prin ploaie se îndrepta spre destinația nicăieri și nu conta că e singură, ploaia era mereu cu ea.

Cu drag,
G

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s