„…Cause we’ve got (:) One life to live!”

„…Cause we’ve got
One life to live
One love to give
One chance to keep from falling
One heart to break
One soul to take us
Not for sake us,
Only one…” (Alex Band – Only one)

Avem doar o viață, însă uneori nu ne dăm seama că ar trebui să o trăim după propriile noastre reguli, că ar trebui să ne îndeplinim fiecare dorință pe care o avem, fie că aceste visuri sunt aprobate de cei din jurul nostru, fie că nu.

Deseori ne este frică să realizăm ceva zicându-ne: „Oare ce va spune lumea despre aceasta? Lumea nu ar fi de acord.” Însă ceea ce nu știm, sau poate știm, dar nu vrem să înțelegem, este că nu ar trebui să ne pese de părerea celor din jur. Da, desigur, sunt cazuri mai excepționale, în care ar trebui să ținem cont și de părerea celor dragi, însă dacă nu vom face ceea ce ne-am dorit de ceva timp, vom rămâne mereu cu o insatisfacție care într-o bună zi, va umple paharul și va ieși la iveală, fără ca măcar să o mai putem stăpâni.

Purtăm zi de zi o mască și uneori acea mască ne îndepărtează de societate. Deseori ceea ce zice lumea despre noi, ne și definește masca pe care o purtăm. În cazul în care cineva ne zice: „Ești timidă! Nu poți să faci nimic! Nici nu cred că vei reuși, renunță!”, ne ascundem după acea mască a timidității și renunțăm la visul nostru. Și atunci apare întrebarea : „De ce? Doar pentru că cineva nu ne-a susținut? ”. Există însă persoane, care dorind să demonstreze lumii că pot, vor accepta această provocare și le vor demonstra contrariul.

Într-un final totul poate fi obținut, atâta timp cât îți dorești ceva din tot sufletul și atâta timp cât ai voință pentru a lupta cu „morile de vânt”, ce apar în cale.

Și mai sunt și situații în care persoana care ți-a spus că nu ar trebui să-ți realizezi un vis, pe care ea, îl cataloghează, drept nebun, la sfârșit te felicită și îți zice: „Foarte bine, că nu m-ai ascultat! Să știi că ai avut dreptate să realizezi ceea ce ți-ai dorit!”. Iar în acel moment, apare o altă întrebare: „Serios? Acum după ce am obținut, vii și-mi spui, că am dreptate?” Ar fi nebunesc, din partea mea, să mă mir de schimbarea atitudinii unor persoane față de una și aceeași idee, pentru că știu că așa sunt oamenii. Preferă să-ți pună mai degrabă bețe în roate, decât să te susțină. Uneori o fac cu intenții rele, uneori însă consideră că e de datoria lor, să te oprească să devii acel „Don Quijote”, care în opinia lor nu ar putea să obțină o victorie într-o anumită situație.

În concluzie, ar trebui să știm o mică șmecherie: Dacă noi nu vom lupta pentru a atinge ceea ce ne-am propus, altcineva, cu siguranță, nu o va face, pentru că fiecare are viața sa și nimeni nu poate să ne ajute să ne-o trăim pe a noastră și nimeni, în afară de noi, nu poate să știe ce ne dorim cu adevărat. Deci, ar trebui să ne conducem după principiul: Cere sfatul cuiva în cazul în care ai unele dubii, însă nu pentru a-ți rezolva problema, ci pentru a te ajuta să înțelegi care este calea pe care ai dori să o urmezi.

Cu drag,
G

Lasă un comentariu